Opozicija traži raspravu o revizorskom izveštaju

Извор: Викиновости


1. децембар 2009.
Beograd-  (Beta) Poslanici opozicije zatražili su u utorak zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi bili razmotreni izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o trošenju budžetskih sredstava u 2008, kao i završni račun budžeta za tu godinu.

Opozicija je ocenila da je povlačenjenjem iz skupštinske procedure završnog računa budžeta za 2008. godinu Vlada Srbije "priznala krivicu", s obzirom da su u izveštaju DRI iznete nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava.

U izjavi novinarima u parlamentu predstavnici opozicije su odbacili incijativu zamenika šefa poslaničke grupe G17 plus Vlajka Senića da izveštaj DRI bude razmotren na sednici skupštinskog Odbora za finansije. U parlament je popodne došao i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković koji je kratko novinarima rekao da je završni račun budžeta povučen iz tehničkih razloga.

Opozicija je navela da se tako važan izveštaj ne može razmatrati na skupštinskom odboru van očiju javnosti nego da raspravu treba održati u skupštinskoj sali.


Извор[уреди]