Пређи на садржај

Opozicija optužuje Gordanu Čomić da krši Poslovnik

Извор: Викиновости


20. novembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije optužili su u četvrtak potpredsednicu parlamenta Gordanu Čomić da opstruiše rad i da je grubo prekršila Poslovnik kada je prekinula poslanika Srpske radikalne stranke Zorana Krasića u obrazlaganju amandmana na Predlog zakona o uređenju sudova.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić naveo je da je Čomićeva prekinula Krasića u pola rečenice, a da je morala da ga sasluša do kraja, jer nije znala da li će njegovo izlaganje odudarati od dnevnog reda.

Poslanica SRS Vjerica Radeta ocenila je da je Čomićeva prekršila Poslovnik i navela da poslanička grupa koristi svojih 15 minuta za obrazlaganje amandmana sa namerom da vladajuću većinu ubedi da glasa za ili protiv predloženog amandmana.

"Poslanik može tih 15 minuta da stoji za govornicom i da ćuti, da igra, peva, psuje. To je možda način narodnog poslanika da ubedi većinu da podrže amandman, a građani su ti koji ocenjuju poslanike. Poštedite nas vašeg monologa", poručila je Radeta Čomićevoj. Posle jednoipočasovne rasprave da li je Gordana Čomić povredila Poslovnik, rasprava o amandmanima na Predlog zakona o uređenju sudova je nastavljena, a sednicom predsedava potpredsednik parlamenta Nikola Novaković.

Извор[уреди]