Opozicija i dalje kritikuje budžet za narednu godinu

Извор: Викиновости


23. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanici Skupštine Srbije u popodnevnom delu rasprave raspravljali su uglavnom po dnevnom redu - o budžetu za narednu godinu za koji opozicija smatra da ne može biti i restriktivan i razvojan kako navode predstavnici vlade.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović ocenio je da je budžet "kontinuitet trulih kompromisa" i da nije ni, krizni, ni razvojni, ni resktriktivan.

Poslanik Srpske radikalne stranke Paja Momčilov, koji je i predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje, kritikovao je način na koji su raspoređena sredstva iz budžeta namenjena zdravstvenom sektoru.

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić kazao je da su predstavnici vladajuće koalicije pokazali da su nesposobni i da ne žele da budžet bude usvojen već da žele privremeno finansiranje.

Poslanici vladajuće G17 plus naveli su da će podržati predloženi budžet ukazujući na važnost jednostrane primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Bajram Omeragić kazao je da će bošnjačka lista podržati budžet za narednu godinu iako nije savršen jer bi, kako je ocenio, "svaka druga solucija bila pogubna za građane".

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor rekao je da će četiri poslanika te stranke glasati za budžet, ali i da sa žaljenjem može da konstatuje da evropske integracije nisu na pravi način obuhvaćene i predstavljene budžetom za 2009. godinu.

Извор[уреди]