Oni koji lome DS žele da zaustave evropski put

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. октобар 2010.
BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - Ministar odbrane Srbije i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je u nedelju, prilikom obilaska sedišta te stranke u Beogradu gde je izbio požar, da je više policajaca povređeno u napadu huligana na tu zgradu.

U trenutku kada je Šutanovac izašao ispred zgrade da novinarima da izjavu, umalo nije došlo do sukoba njegovog obezbeđenja i jednog građanina koji mu je dobacivao. Taj čovek je vikao: "Ministre, ima se para za paradu, a nema za stanove", aludirajući na Paradu ponosa koja je u nedelju održana u Beogradu.

Dok se sve to dešavalo još nekoliko prolaznika dobacivalo je ministru "Zašto ne izvedete tenkove na ulicu?" i uzvikivalo uvredljive poruke na račun učesnika Parade ponosa. "Oni koji su danas došli da lome DS hoće da zaustave evropski put Srbije", rekao je Šutanovac i dodao da je veliki broj protivnika parade izmanipulisan.

On je kazao da su u požaru oštećeni arhiva DS-a i telefonska centrala. Naveo je da je u trenutku napada huligana na sedište stranke u zgradi bilo više ljudi, među kojima i jedna trudnica. Vatrogasci i dalje gase požar u magacinu te zgrade koju obezbeđuje veliki broj pripadnika žandarmerije.


Извор[уреди]