Omogućena dalja isplata kosovskog dodatka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. август 2010.
BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u četvrtak zaključak na osnovu koga će isplata "kosovskog dodatka" biti omogućena do donošenja zakona kojim će biti rešen problem finansiranja Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar za Kosovo Goran Bogdanović.

Vlada je jednoglasno odlučila da do donošenja novog zakona, primanja kosovskih Srba koji novac dobijaju iz budžeta i dalje budu uvećana za 50 odsto, rekao je Bogdanović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

Bogdanović je dodao da će zakon o finansiranju Srba na Kosovu biti izrađen po hitnom postupku i da će se posle toga naći pred poslanicima Skupštine Srbije. Dodao je da bi taj zakon mogao biti urađen u septembru. Prema njegovim rečima, novi zakon će se odnositi isključivo na osobe - porodice čiji članovi žive i rade na Kosovu i Metohiji.

"Vlada je vodila računa da ta odluka bude u skladu sa Ustavom Srbije i zakonom. Pravni osnov je Zakon o državnoj upravi i Zakon o ministarstvima", rekao je Bogdanović. Upitan da prokomentariše to što je Vlada Kosova izdvojila pet miliona evra za sever Kosova, Bogdanović je rekao da "taj novac nije dobrodošao".


Извор[уреди]