Oltvanji: Hteo sam da ispričam epsku priču

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

15. април 2010.
BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Beogradski pisac Oto Oltvanji izjavio je da je u svom novom romanu želeo da ispriča "epsku priču na širokom platnu", kao i da mu ne smetaju žanrovske kvalifikacije koje prate njegovo delo.

"U romanu 'Kičma noći' želeo sam da uradim ono što sam od ranije želeo, da ispričam epsku priču na širokom platnu. Da se pokažeš koliko si jak u čistom pripovedanju... Roman je prilično moderan i bavi se aspektima koji su karakteristični za savremenu Srbiju", rekao je Oltvanji u intervjuu agenciji Beta.

"Kičma noći" je izašla u ediciji Busola biblioteke Samizdat i sa 524 strane je najobimnija knjiga u njoj. Autor je knjigu opisao kao "žestoki krimić, ljubavnu priču i egzistencijalistički horor, političko-erotski triler začinjen rokenrolom, kung-fuom i oštrim zubima".

"Radnja se dešava tokom nedelju dana i prati živote troje likova koji se ne poznaju međusobno, a povezuje ih rad u noćnoj smeni. Pratimo njihov noćni život. Knjiga počinje kao krimić i ima tri osnovne misterije tog žanra - ubistvo, nestanak i krađu. Opisao sam je tim rečima jer oslikava ton romana", rekao je Oltvanji.


Извор[уреди]