Пређи на садржај

Olimpijci ispraćeni u Vankuver

Извор: Викиновости1. фебруар 2010.
BEOGRAD, 1. februara 2010. (Beta) - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac u društvu praunuka osnivača Srpskog olimpijskog kluba generala Svetomira Đukića, položio je u ponedeljak venac ispred hotela "Moskva" na spomen ploču povodom 100-godišnjice olimpijskog pokreta u Srbiji.

"Velika mi je čast što danas imam priliku da vas pozdravim sa ovog mesta odakle je pre 100 godina olimpijska ideja krenula da se širi Srbijom. Tog februara 1910. godine nekoliko srpskih oficira na čelu sa Svetomirom Djukićem osnovali su Srpski olimpijski klub", rekao je Divac na svečanosti povodom jubileja.

Proslava veka Olimpijskog komiteta, bila je prilika da se isprate sportisti na Zimske olimpijske igre, koje će se održati u Vankuveru. Predstavljen je tim koji će učestvovati, a Jasna Šekarić je zastavu koju je nosila na ceremoniji otvaranja OI 2008. u Pekingu predala Divcu, a on je uručio skijašici Jeleni Lolović.

Lolovićeva će 12. februara nositi zastavu na svečenoj ceremoniji otvaranja Zimskih OI u Vankuveru, gde će Srbiju predstavljati 10 sportista, šest trenera i četiri člana misije OK.


Извор[уреди]