Okrugli sto o dometima srpske kinematografije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. јул 2011.
BEOGRAD, 12. jula 2011. (Beta) - Okrugli sto o dometima srpske kinematografije u prošloj godini biće održan 17. jula kao deo debatnog programa 18. Festivala evropskog filma Palić.

Ugledni domaći filmski stvaraoci i predstavnici nadležnih državnih i pokrajinskih ustanova kulture razgovaraće o aktuelnoj situaciji u filmskom stvaralaštvu u Srbiji, koja na neki način predstavlja produžetak tranzicije, ali istovremeno, kako su naveli organizatori, i dokaz vitalnosti kinematografije.

U debati će učestvovati filmski stvaraoci Dinko Tucaković, Miroslav Mogorović, Radoslav Zelenović, Miroljub Stojanović, Milan Nikodijević, Mladen Đorđević, Zoran Cvetanović, Zoran Simjanović, Saša Radojević, Srđan Vučinić, Darko Bajić, Goran Marković, Goran Paskaljević, Srđan Karanović i drugi.

Učesnici u raspravi biće i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić.

Festival evropskog filma biće održan od 16. do 22. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici, a na njemu će biti prikazano više od 90 filmova u deset programskih celina.


Извор[уреди]