Oduzeto 18 objekata od narko klana Šarić

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу1. април 2010.
BEOGRAD, 1. aprila 2010. (Beta) - Zaključno sa četvrtkom, od narko klana Darka Šarića i s njim povezanih osoba privremeno je oduzeto ukupno 18 objekata i jedno preduzeće, izjavio je državni sekretar u Ministrastvu pravde Slobodan Homen.

Homen je agenciji Beta rekao da se finansijska istraga protiv tog narko klana nastavlja i da se u narednom periodu može očekivati da u posed Direkcije za oduzetu imovinu dođe još preduzeća kao i prvi lokali, odnosno kafići i diskoteke. "Sa danasnjim danom Direkcija za oduzetu imovinu, odnosno Ministrastvo pravde je preuzelo sve objekte od porodice Šarić za koje su do sada doneta rešenja (o privremenom oduzimanju)", kazao je on.

Poslednjih pet objekata koji su oduzeti od osoba povezanih sa tim klanom su, kako je naveo, kuća na Bežanijskoj kosi od 150 kvadrata sa bazenom od Sonje Čabarkape, kuća od 300 kvadrata sa bazenom i placem od Velička Tošića na Tatarskom brdu, kuća u Šilerovoj ulici od Lane Popović od 140 kvadrata u okviru koje je bio i vrtić. Homen je dodao da su u posedu Direkcije za oduzetu imovinu i dva stana Gorana Sokovića površina 75 i 62 metara kvadratnih u Lukovičkoj ulici.

Državni sekretar Ministarstva pravde rekao je da je Direkcija u četvrtak postala i vlasnik prvog broda koji je trajno oduzet od organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom naftnim derivatima. Homen je naveo da je brod oduzet od Kriška Branislava precizirajući da je u pitanju motorni tegljač, sa pratećom opremom i alatima, kao i jedna pumpa za gorivo, jedan kamion - cisterna i specijalno vozilo za prevoz naftnih derivata.


Извор[уреди]