Određen pritvor uhapšenima u aferi Agrobanka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


22. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Tužilaštvo za organizovani kriminal odredilo je u subotu pritvor do 30 dana članu izvršnog odbora Agrobanke Branislavu Pešiću, bivšem direktoru čačanske filijale te banke Veliboru Lukiću i vlasniku i direktoru firme "Mediteran 92" Milenku Surudžiću.

Oni su u petak uhapšeni jer se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Agrobanku za oko 16 miliona evra.

Kako je rečeno agenciji Beta u Tužilaštvu, nakon saslušanja osumnjičenih doneta je naredba o sprovođenju istrage za sve tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i određen im je pritvor do 30 dana.

Policija je protiv njih trojice podnela krivicnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja kojom je na štetu Agrobanke pomenutim preduzećima obezbeđeno oko 1,84 milijarde dinara od 2005. do 2011. godine.

Prema navodima krivične prijave, preduzećima u vlasništvu Surudžića odobravani su krediti i vršeno avaliranje menica suprotno procedurama oštećene Agrobanke, usled čega je, zbog nevraćenih kredita i nemogućnosti naplate potraživanja po osnovu izdatih menica, oštećena Agrobanka.

Agrobanka, kako je ranije saopšteno, neće biti u mogucnosti da svoja potraživanja naplati od tih preduzeća s obzirom da su pokrenuti stečajni postupci nad preduzećima "Mediteran 92" i "Dragačevac frut".

Prijava je podneta i protiv odgovornih u Agrobanci Dušana Antonića, Bobana Labovića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića i Vehbe Papica.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg