Održana gala premijera Kose

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу5. фебруар 2010.
BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Gala premijera mužičke predstave "Kosa" održana je u četvrtak uveče u beogradskom "Ateljeu 212", a publika je predstavu, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, odlično primila i tri sata pratila stalnim aplauzima i ovacijama.

Na kraju predstave, publika je posebno burnim aplauzom i ovacijama pozdravila glavne glumce Gordana Kičića, Sergeja Trifunovića, Branislava Trifunovića i Ivana Jevtovića. Nova postavka "Kose" prilagođena je današnjem vremenu i prebačena u 2010, a muziku, u novim aranžmanima, izvodi grupa "Vrooom". Predstava je odlično aktuelizovana prebacivanjem težišta na današnje mlade mirotvorce i članove organizacija koje prate samite Grupe G8, protestujući protiv ekološkog ugrožavanja planete.

Za razliku od originalne verzije, radnja predstave nije vezana za Vijetnam, već za Irak, pa je glavni lik Berger, koga tumači Sergej Trifunović, profesor filozofije i vodi antiglobalističke demonstracije, umesto protesta protiv rata u Vijetnamu, a Klod, koga tumači Branislav Trifunović, sprema se za rat u Iraku.

Karte za gala premijeru "Kose" koštale su po 8.000 i 10.000 dinara, a ideja je bila da se pokrije deo troškova produkcije predstave. Regularna premijera održana je u sredu uveče i redovna cena iznosi 1.200 i 1.500 dinara.


Извор[уреди]