Održana Manifestacija Prijatelji bebama od prvog trenutka

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


Zemun (PRObjave) Udruženje RODITELJ jučerašnjom manifestacijom na Zemunskom keju, uz prisustvo velikog broja roditelja, dece i zdravstvenih radnika, obeležilo je peti put za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji.

Svi koji podržavaju dojenje imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

U okviru aktivnosti posvećenih obeležavanju Svetske nedelje dojenja, Udruženje RODITELJ ove godine je po prvi put organizovalo i obuku vršnjačke savetnice za dojenje. Vršnjačka savetovališta za dojenje postoje u velikom broju zemalja sveta, a u okviru njih, mame koje imaju praktično iskustvo sa dojenjem pružaju savete i podršku mamama koje se sa problemima i nedoumicama vezanim za dojenje po prvi put susreću.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebne nagrade po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ, dodeljene su okviru nagradnog konkursa "Torba puna želja".

Manifestacija je održana uz podršku Gradskog sekretarijata za zdravstvo i pokroviteljstvo Gradske opštine Zemun, a pridružila se i Rosa voda koja je podržala osnivanje i razvoj prve Banke humanog mleka u Srbiji i region.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta pod okriljem. Svetske alijanse za zaštitu, promociju i podršku dojenja. Ovogodišnja akcija Udruženja Roditelj promoviše program „10 koraka do uspešnog dojenja na baby friendly način“ sa ciljem izgradnje svesti o načinima podrške dojenju, kako od strane institucija zdravstvenog sistema, tako i zajednice na nacionalnom i globalnom nivou.

Ovogodišnje aktivnosti posvećene obležavanju Svetske nedelje dojenja podržali su i: sponzor vršnjačkog savetovališta za dojenje Oktal Pharma, sponzor Life medic, prijatelji Nedelje dojenja Chicco, Beli put, DM Drogery Market, Aksa Baby Planeta, Beluga, Dexyco, Life medic, Igraonica Tehnokids, i medijski pokrovitelji RTV Studio B i Radio S.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg