Odnosi Mađarske i Srbije na visokom nivou

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. јун 2010.
BEOGRAD, 11. juna 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Mađarske Janoš Martonji razgovarao je u petak u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a potom i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o bilateralnim odnosima i evropskim integracijama Srbije.

Tadić i Martonji ocenili su da su bilateralni odnosi dve zemlje na visokom nivou, saopštilo je Predsedništvo Srbije. Tadić i šef mađarske diplomatije razgovarali su i o unapređenju bilateralne ekonomske saradnje, posebno u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Janoš Martonji sastao se u petak i sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem koji je istakao da je Beograd spreman za nastavak intenzivnog političkog dijaloga i razvoj svih oblika saradnje.

Cvetković je izrazio očekivanje da će Mađarska, tokom svog predsedavanja EU u prvoj polovini 2011. godine, naročitu pažnju posvetiti evropskim integracijama Zapadnog Balkana, posebno Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministar Martonji istakao je da Srbija može da računa na podršku Mađarske. Kao prvi sledeći važan korak, onje naveo da će se na narednom zasedanju ministara spoljnih poslova EU (14. juna u Luksemburgu) njegova zemlja založiti da što pre počne ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU.


Извор[уреди]