Odluka o izmeni poslovnika Bošnjačkog saveta

Извор: Викиновости


20. август 2010.
BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavilo je u petak odluku o izmeni Poslovnika o konstituisanju Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine.

Izmenjenim poslovnikom je predviđeno da će za formiranje Nacionalnog saveta Bošnjaka biti dovoljna verifikacija polovine mandata.

Izmenu poslovnika kojom je izbrisna odredba prema kojoj je za formiranje saveta potrebna verifikacija najmanje dve trećine mandata, objavljena je na sajtu Miistarstva za ljudska i manjinska prava (www.ljudskaprava.gov.rs), a potpisao je ministar Svetozar Čiplić.

Ministar je u četvrtak najavio i da će biti zakazana nova konstitutivna sednica Nacionalnog saveta Bošnjaka. Poverenica za zastitu ravnopravnosti Nevena Petrušić ranije je konstatovala da je propisivanjem posebnih uslova za konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog saveta učinjena diskriminacija i preporučila Mininistarstvu da do 20. avgusta obezbedi iste uslove za konstituisanje saveta kakvi su važili za ostale manjine.


Извор[уреди]