Odluka Ustavnog suda važna za reformu sistema

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.
BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković ocenio je u četvrtak da je odluka Ustavnog suda da blanko ostavke nisu u saglasnosti sa Ustavom Srbije značajna za dalji razvoj demokratije i da predstavlja podsticaj reformama političkog sistema.

Ustavni sud Srbije je na sednici u sredu utvrdio da odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi kojima je predviđen institut blanko ostavke nisu u saglasnosti sa Ustavom Srbije. "Ustavni sud Srbije je učinio ono što je neminovno i ono za šta pojedine političke stranke nisu imale sluha. Odluka Ustavnog suda je značajna za dalji razvoj demokratije u Srbiji i predstavlja veliki podsticaj reformama političkog sistema za koje se zalaže Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu", naveo je ministar Marković.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Marković je podsetio da Nacrt zakona o izboru odbornika koji je pripremljen pre godinu dana upravo sadrži iste vrednosti koje su rukovodile Ustavni sud Srbije pri donošenju odluke o blanko ostavkama.


Извор[уреди]