Odložen početak rasprave o predlogu URS

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јун 2011.
BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta) - Skupština Srbije odložila je u sredu zbog nedostatka kvoruma za 12 sati početak rasprave o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Pošto nije bilo dovoljno poslanika registrovanih u sistemu za glasanje kada je trebalo da se parlament izjasni o predlogu Liberalno demokratske partije da se duplira vreme rasprave, predsedavajuća sednici Gordana Čomić je kazala da se prebrojavanje poslanika obavi ručno, a onda su poslanici URS-a napustili salu.

Nakon toga, Čomićeva je obavestila poslanike da se početak rasprave odlaže za 12 sati.

Prethodno je u delu sednice za postavljanje pitanje, poslanik Liberalno demokratske partije Ivan Andrić kazao je da je potrebno kazniti krivce za neuspeh prvih izbora za članove Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), ako budu raspisani novi izbori.

Poslanik Nove Srbije Srđan Spasojević ponovo je tražio da građani Kraljeva plaćaju struju po starim cenama, pre poskupljenja, i da to važi do kraja godine i saniranja posledica prošlogodišnjeg zemljotresa.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Krasić negodovao je što je policija 13. juna sprečila poslanike i odbornike SRS-a koji su se okupili ispred zgrade Predsedništva na protestu zbog NATO-a da uruče pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću.


Извор[уреди]