Odgovoreno na sva pitanja iz Upitnika EU

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. децембар 2010.
BEOGRAD, 25. decembra 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je parlament završio odgovore na oko 20 pitanja iz Upitnika Evropske unije koja se odnose na to zakonodavno telo, među kojima je i pitanje o blanko ostavkama, koje, kako je ocenila, treba ukinuti.

"Naša radna grupa je završila svoj posao, mogu to sa zadovoljstvom reći. Odbor za evropske integracije će u ponedeljak imati sednicu jer sama procedura nalaže da im radna grupa dostavi odgovor na pitanja koja su namenjena skupštini i potom će ih proslediti Kancelariji za evropske integracije", kazala je Đukić Dejanovićeva agenciji Beta.

"Dalja procedura je da se skupe svi odgovori, jer različita ministarstva odgovaraju istovremeno. Mislim da svi mi to radimo intenzivno, ali skupština je taj deo posla završila", rekla je predsednica parlamenta.

Kada je reč o blanko ostavkama poslanika, predsednica parlamenta je kazala da očekuje da će blanko ostavke biti ukinute 2011. i da je je uverena da će Srbija iduće godine dobiti novi izborni zakon. "Mi, kako stvari stoje, nećemo imati izbore u toj godini. Već smo rekli da je 2011. radna a ne izborna godina, ali to je ujedno i godina kad možemo pripremiti zakone da nam izbori budu valjani i da zaista od sledećeg mandata imamo ukidanje blanko ostavki", kazala je Slavica Đukić Dejanović.

Predsednica parlamenta navela je da je njen stav da vlasnik mandata treba da bude poslanik.


Извор[уреди]