Odbrojavanje do početka SP

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

21. април 2010.
KIMBERLI, 21. aprila 2010. (Beta-AP) - Direktor organizacionog odbora Svetskog prvenstva u fudbalu Deni Džordan označio je u sredu početak 50-dnevnog odbrojavanja do početka Mundijala u Južnoj Africi, rekavši da je organizovanje turnira jedan od "najvažnijih događa" koji su se dogodili toj zemlji.

Džordan je u Kimberliju, glavnom gradu pokrajine Severni Kejp, zajedno sa presednikom Južne Afrike Jakobom Zumom, označio početak 50-dnevnog odbrojavanja do početka prvog Svetskog fudbalskog prvenstva u Africi. Džordan je rekao da je organizacija turnira "značajan događaj koji je izmenio oblik zemlje u kojoj živimo", uporedivši ga sa izlaskom Nelsona Mendele iz zatvora 1990. godine i prvim demokratskim izborima u Južnoj Africi 1994. godine.

"Svet je čuo mnogo priča o nama od 1994. godine, ponekad pozitivne, ponekad negativne. Ali, Svetsko prvenstvo će pružiti priliku Južnoafikancima da pokažu svetu ko smo", rekao je Džordan.

On je istakao da je 10 stadiona spremno za utakmice na Mundijalu, od 11. juna do 11. jula i da se ulaznice "brzo prodaju", uprkos zabrinutosti organizatora da će stadioni biti prazni, pošto je ostalo još 500.000 karata. Predsednik Južne Afrike rekao je da je zemlja "više nego spremna" da organizuje najveći svetski fudbalski događaj.


Извор[уреди]