Пређи на садржај

Odbornici s Kosova o Tadiću, Stefanoviću i Bogdanoviću

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

6. септембар 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Odbornici Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije ocenili su u utorak kao „izdaju“ postupanje predsednika Republike Borisa Tadića, ministra Gorana Bogdanovića i šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića.

„Ono što rade Stefanović, Bogdanović i Tadić je izdaja i oni ne mogu više da predstavljaju Srbe sa Kosova i Metohije“, rekao je u Kosovskoj Mitrovici predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Ljubomir Kragović.

Na sednici Skupštine zajednica zaključeno je da je sporazum o pečatu, carini i diplomama postignut u Briselu, neprihvatljiv za Srbe. Odbornici Skupštine zajednica zatražili su da se Skupština Srbije izjasni o tom sporazumu koji je Stefanović prihvatio u petak u Briselu.

Odbornici su rekli da očekuju da će javni tužilac preduzeti zakonske mere protiv Stefanovića.

U zaključcima je rečeno da izjava kancelarke Nemačke Angele Merkel o ukidanju paralelnih institucija u Pokrajini predstavlja „najgori vid ugrožavanja ljudskih prava i diskriminaciju kosovskih Srba“.

Odbornici su podržali održavanje sednice skupštine četiri severne opštine u Beogradu i zatražili od Skupštine Srbije da hitno stavi na dnevni red realizaciju zaključaka iz Deklaracije o Kosovu od 30. juna.

Извор[уреди]