Пређи на садржај

Odbor podržao izmene zakona o reviziji

Извор: Викиновости12. фебруар 2010.
BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Odbor Skupštine Srbije za finansije podržao je u petak izmene Zakona o državnoj revizorskoj instituciji i ponovio zahtev da Skupština razmatra izveštaj DRI o kontroli republičkog budžeta za 2008. godinu.

Izmene Zakona o DRI, koje je Odboru dostavila ta institucija, odnose se na poboljšanje uslova za rad drzavnih revizora, a pre svega povećanje njihovih plata.

Predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović obavestio je članove Odbora za finansije da DRI ne može da zaposli kvalitetan revizorski kadar jer je plata vrhovnog državnog revizora 75.048, ovlašćenog državnog revizora 63.554 dinara, državnog revizora 50.714 dinara, dok on mesečno prima 95.299 dinara.

Trenutno DRI ima 23 zaposlena, među kojima su dva vrhovna revizora, pet državnih revizora i pet saradnika koji ne mogu samostalno da rade revizije. Plan DRI je, kako je rekao Sretenović, da ove godine zaposli još tri vrhovna revizora i najmanje 27 državnih revizora, ali to neće biti izvodljivo dok se ne usvoje izmene Zakona o DRI.


Извор[уреди]