Odblokiran put kod Zupča

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

10. септембар 2011.
Зупча-  (Beta) - Predstavnici Srba iz Ibarskog Kolašina i pripadnici Kfora dogovorili su se u subotu nešto posle 15 časova da se odblokira put južna Kosovska Mitrovica - Ribarić, kod mesta Zupče koji su blokirali Srbi zbog pokušaja Kfora da uhapsi jednog srpskog mladića.

Srbi i Kfor su se dogovorili da se vojnici Kfora povuku prema južnom delu Kosovske Mitrovice, a da Srbi uklone kamione kojima su oko podneva blokirali put.

Meštani Zupča rekli su agenciji Beta da je Kfor ranije u subotu pokušao da uhapsi jednog njihovog sugrađanina, Ivana Vučinića. Njega je Euleks uhapsio pre 20 dana i potom odmah pustio navodeći da je reč o grešci. Meštani tvrde da Kfor od subote popodne pojačava prisustvo u blizini fabrike Simpo u mestu Ugljare kod Zubinog potoka.

Ranije u subotu na severu Kosova privrednici su u oko 50 vozila otišli do administrativnog prelaza Brnjak i tako izrazili protest zbog najava o uspostavljanju kosovske carine na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, a potom se pridružili meštanima sela Zuppce na barikadi. Vožnja je protekla bez incidenata.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg