Od političke volje zavisi rad do kraja godine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izjavila je u utorak da od političke volje i spremnosti parlamentarnih stranaka zavisi završetak tekuće sednice, i redosled rasprava o poverenju Vladi i o budžetu za 2009. godinu.

Ona je rekla da bi eventualno Predlog zakona o udruženjima na koji je podnet 31 amandman mogao da se povuče sa dnevnog reda tekuće sednice ili da se sednica prekine i počne rasprava o poverenju Vladi i o budžetu za 2009. godinu. Na pitanje da li su stranke spremne na dogovor, Kolundžija je navela da do sada Srpska radikalna stranka nije pokazivala naročito razumevanje, dok ostale partije jesu.

Upitana da li će inicijativa opozicije za izglasavanje nepoverenja Vladi i predlog budžeta za 2009. godinu naći na istoj sednici parlamenta, Kolundžija je rekla da povodom toga predstoji dogovor, ali da su to u svakom slučaju dve odvojene rasprave.

Kolundžija je navela da je odgovor na pitanje zašto parlament neće stići da uskladi zakone sa Ustavom do kraja godine taj što je Srbija u veoma kratkom periodu od usvajanja Ustava imala dva izborna ciklusa.

Извор[уреди]