Od opština zavisi tempo razvoja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. октобар 2010.
NOVI SAD, 26. oktobra 2010. (Beta) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić ocenio je u utorak da od lokalnih samouprava najviše zavisi kojim će se tempom one razvijati i koliko će stranih investicija privući.

"U Vojvodini Novi Sad, Subotica, Vršac, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Inđija i Pećinci prednjače u privlačenju investicija, ali se tu taj spisak otprilike i završava", rekao je Dinkić na otvaranju 5. međunarodnog sajma investicija i 19. međunarodnog sajma energetike.

Prema njegovim rečima, mnogo je gradova i opština koje mogu i moraju da učine više na privlačenju stranih investitora i međusobnom infrastrukturnom povezivanju, u čemu će im, kako je istakao, pomoći vlade Srbije i Vojvodine.

"Jako je važno da u periodu kada još uvek teško živimo zbog posledica ekonomske krize, uradimo sve da privučemo što više investicija u Srbiju i Vojvodinu. Bez novih investicija nemoguće je popraviti spoljnotrgovinski bilans Srbije, a samim tim i imati ukupnu makroekonomsku stabilnost", kazao je on.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je u Vojvodini za poslednjih 10 godina stiglo oko 5,7 milijardi evra stranih investicija i da je posao zahvaljujući njima dobilo oko 68.000 ljudi.


Извор[уреди]