Od oktobra novi subvencionisani stambeni krediti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. септембар 2009.
Beograd-  (Beta) Ministarstvo ekonomije Srbije najavilo je u sredu da će sledeće sedmice predložiti Vladi novi program subvencionisanih kredita za kupovinu novih i stanova u izgradnji, na koje se neće plaćati kamata do kraja oktobra 2012.

Realizacija programa počeće u oktobru ove godine, a kamate će u naredne tri godine umesto građana plaćati Ministarstvo ekonomije, rečeno je na sastanku ministara ekonomije i prostornog planiranja Mlađana Dinkića i Olivera Dulića sa predstavnicima građevinske industrije, na kojem je predstavljen predlog.

Kako se ističe u saopštenju, cilj novih stambenih kredita je stimulisanje tražnje za kupovinom stanova u novogradnji, upošljavanje domaće građevinske industrije kao i pomoć građanima da što jeftinije i lakše dođu do novog stana.

Kako se ističe, učešće građana će biti pet odsto, država će obezbediti dodatnih 20 procenata učešća sa kamatom od 0,1 odsto (građani otplaćuju poslednjih pet godina otplate kredita), dok će banke obezbediti preostalih 75 odsto kredita.


Извор[уреди]