Obustavljena saradnja sa Libijom posle odluke UN

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. март 2011.
BEOGRAD, (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u sredu da je Srbija nakon odluke UN obustavila svaku vojno-ekonomsku saradnju sa Libijom.

Šutanovac je na Vojnomedicinskoj akademiji novinarima rekao da niko od aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije ne učestvuje u događajima u Libiji i izrazio nadu da će se prilike u toj zemlji uskoro stabilizovati.

On je podsetio da su Ministarstvo odbrane i država Srbija imali dobre odnose sa Libijom i izrazio nadu da će veliki projekti koji su započeti sa tom zemljom biti nastavljeni nakon što se prilike stabilizuju.

Šutanovac je rekao da Ministarstvo odbrane pažljivo prati događaje u Libiji i da je zabrinuto zbog onoga šta se tamo događa. Na pitanje novinara da li je Srbija bila dovoljno glasna u osudi nasilja u toj zemlji, Šutanovac je odgovorio da je Srbija bila "dovoljno glasna i jasna u odnosu na svoju snagu".

Ministar je dodao da i u Angoli, kao i u Libiji, postoji interesovanje za izgradnju vojne bolnice - ekvivalenta VMA i da će, ukoliko taj posao bude dobijen, to biti velika šansa, ne samo za odbrambenu isdustriju i vojnu mediciju, već i za građevinsku industriju Srbije.

Извор[уреди]