Obilne padavine u Novom Pazaru i Prokuplju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. мај 2011.
BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Bujične poplave nastale usled obilnih padavina pričinile su štetu i ugrozile veliki broj stambenih objekata u opštinama Novi Pazar i Prokuplje, saopšteno je u utorak iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U poplavama nema povređenih i stradalih, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a konstantno nadgledaju teren.

U Novom Pazaru su se izlile Lečanska reka i Travnica, zbog obilnih padavina u protekla dva dana, piše u saopštenju. U naselju Trnava poplavljeno je oko 500, a ugroženo oko 1.000 porodičnih kuća, kao i poljoprivredno zemljište, bunari s pijaćom vodom, a oštećeni su i seoski putevi uz reku.

Na terenu je angažovano 40 pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar, ispumpava se voda iz podrumskih prostorija, a upućena je i dodatna ekipa vatrogasaca-spasilaca iz Kraljeva.

Prokuplje je tokom jučerašnjeg dana pogodilo jako nevreme, najviše štete bilo je na elektro-energetskoj mreži, trećina grada ostala je bez struje, što je prekinulo i vodosnabdevanje. Radarski centar Kruševac dejstvovao je sa 60 protivgradnih raketa, od kojih je 30 ispaljeno iznad Prokuplja.

Nevreme je u popodnevnim satima pogodilo i Užice, gde su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica bili angažovani na crpljenju vode sa dve lokacije.


Извор[уреди]