Пређи на садржај

Obezbediti bolje uslove za investitore u Srbiji

Извор: Викиновости


26. јануар 2011.
BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja pozvalo je u sredu Ministarstvo finansija, povodom izjave državnog sekretara u tom Ministarstvu Slobodana Ilića o investiciji Gorenja u Zaječaru, da obezbedi više novca za kreiranje boljih uslova koji će privući investitore.

"Umesto što državni sekretar Ministarstva finansija daje ovakve izjave bilo bi bolje da nešto uradi kako bi se više novca iz budžeta obezbedilo da svi gradovi u Srbiji dobiju modernu infrastrukturu i mrežu regionalnih autoputeva, koji su ključni za privlačenje investicija", navodi se u saopštenju.

Ilić je ranije u sredu ocenio da je odluka Ministarstva ekonomije da stimuliše otvaranje fabrike slovenačkog Gorenja u Zaječaru većim budžetskim izdvajanjima nego za Valjevo, pogrešno sprovođenje decentralizacije i ravnomernog regionalnog razvoja i otimanje stranih investitora.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja ocenilo je da je "poražavajuće što je Zaječar kao najveći grad istočne Srbije tek sada dobio prvu veću investiciju", ali da je "još veća sramota što je jedan državni sekretar protiv te investicije".


Извор[уреди]