Obezbedićemo većinu za dan za glasanje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. септембар 2011.
BEOGRAD, 13. septembra 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izrazila je u utorak ujutro uverenje da će na dan glasanja o zakonima o železnici i o javnoj svojini, krajem ovog meseca, biti obezbeđena većina poslanika koji će se izjasniti za usvajanje tih propisa.

"Na osnovu dosadašnjeg iskustva, uverena sam da će većine biti na dan za glasanje, a mogli smo da organizujemo i juče da je bude. Ipak, ne smeta da se odloži i da se pokuša da se napravi kompromis kako bi sa što većem većinom usvojili te zakone", kazala je Đukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Savez vojvođanskih Madajara (SVM) nije juče dao kvorum za početak glasanja jer nisu prihvaćeni njihovi amandmani kojima traže da veći deo železničke infrastrukture na teritoriji Vojvodine bude u svojini te pokrajine, kao i da se osnuje privredno društvo koje bi upravljalo tom infrastrukturom.

Slavica Đukić Dejanović je istakla da je u ponedeljak pomerila dan za glasanje "kako bi još jednom ocenili šta je najbolje za građane Srbije u vezi sa tekstom zakona o kom je trebalo da se izjasni".

Извор[уреди]