Пређи на садржај

Obeležena godišnjica bombardovanja Beograda

Извор: Викиновости6. април 2010.
BEOGRAD, 6. aprila 2010. (Beta) - Predstavnici gradskih vlasti Beograda, Vlade Srbije i Udruženja civilnih invalida rata položili su u utorak vence i cveće na spomenike posvećene žrtvama nacističkog bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine.

Zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić položio je cveće na fontanu Vrelo života, ispred palate "Beograd", kao i na granitni krst u porti Vaznesenjske crkve, objavljeno je na internet stranici grada (www.beograd.rs).

"Tog 6. aprila 1941. godine bio je Uskrs, Beograd je bombardovan bez objave rata i mučki. To nije bio prvi put, nažalost ni poslednji. I danas odajemo poštu građanima Beograda koji su stradali samo zato što je jedna vojna sila želela da bombarduje glavni grad tadašnje Kraljevine Jugoslavije i demonstrira moć", rekao je Alimpić.

Vence na spomen-obeležja položili su i predstavnici Ministarstva rada i socijalne politike, Udruženja Beograđana "6. april", kao i članovi Udruženja civilnih invalida rata. Cveće je položeno i na mesto u Karadjordjevom parku gde se 1941. godine nalazilo sklonište u kojem je u bombardovanju poginulo 192 stanovnika glavnog grada.


Извор[уреди]