Obaveza srpskog naroda je da bude uz državu Srbiju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

8. август 2011.
Звечан-  (Beta) - Predstavnici Srba sa severa Kosova poručili su u ponedeljak građanima na barikadi u Rudaru da je obaveza srpskog naroda da bude uz svoju državu Srbiju i podrži odluke Beograda iako im se nesto ne svidi, jer je to u obostranom interesu.

„Država Srbija je stala čvrsto uz nas i podržava ono što radimo, a naša je obaveza da budemo uz svoju državu i ako nam se nešto ne svidi da je podržimo jer je to u obostranom interesu“, kazao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstmir Pantić nakon povratka iz Beograda gde je zajedno sa predstavnicima Srba sa severa Kosova razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Pantić je dodao da je uveren da će ubuduće sva pitanja biti rešavana pregovorima između Vlade Srbije i delegacije kosovskih Albanaca.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković preneo je građanima na barikadama u Rudaru izraze podrške koje im je poslao predsednik Srbije Boris Tadić i apel da istraju u odlučnoj, jedistvenoj i mirnoj borbi do ispunjenja zahteva.

„Predsednik nas je sve zamolio da protestujemo samo na taj način da ne nasedamo na provokacije i propagandno psihološki rat koji se vodi iz Prištine i dela međunarodne zajednice i da ne smemo da izazovemo nijedan incident“, kazao je Nedeljković.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg