Obama o ulozi angažovanih pesama u borbi za ljudska prava

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу10. фебруар 2010.
VAŠINGTON, 10. februara 2010. (Beta) - Američki predsednik Barak Obama odao je počast muzičarima koji su 1960-ih godina svojim angažovanim pesmama podržavali borbu za ljudska prava, javile su agencije.

"Pokret za ljudska prava je bio pokret koji je imao podršku u muzici... a protestne pesme bile su inspirisane nepravdama koje je trebalo ispraviti", naveo je Obama. Predsednik SAD posebno je istakao doprinos "njujorške devojke iz porodice imigranata" i "pripovedača iz Minesote", aludirajući na Džoan Baez i Boba Dilana koji su bili među učesnicima koncerta održanog u utorak uveče u Beloj kući. Dilan je otpevao "The Times, they are 'a Ćangin" prateći se na akustičnoj gitari, a Džoan Baez "We Shall Overcome".

Uz njih dvoje, u gala svečanosti upriličenoj u vreme dok se u SAD u februaru obeležava istorija crnačke zajednice, učestvovali su i Natali Kol, Dženifer Hadson, Džon Ledžend, Smouki Robinson i Sil. U programu je učestvovao i glumac Morgan Friman koji je čitao odlomke iz istorijskih dela.


Извор[уреди]