O duplim funkcijama i pre roka

Извор: Викиновости


8. септембар 2011.
BEOGRAD, 8. septembra 2011. (Beta) - Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić izjavio je danas da će Agencija i pre roka predviđenog zakonom odgovoriti na sve zahteve koji se tiču pitanja duplih funkcija.

U izjavi novinarima u pauzi okruglog stola u Misiji OEBS-a na temu saradnja državnih institucija, organizacija civilnog društva i medija u borbi protiv korupcije, Čupić je rekao da će agencija odgovarati u roku od nekoliko dana, zbog toga što se radi o delikatnom pitanju i velikom interesovanju javnosti.

On je podsetio da je u zakonu bilo predviđeno da funkcioner ima tri dana da prijavi Agenciji kada dobije novu funkciju, a da Agencija mora o tome da se izjasni u roku od 15 dana.

"U ovom slučaju, jer je to naknadno rešeno amandmanom, funkcioneri imaju 15 dana da se obrate agenciji i kažu da li su odabrali funkciju koju će obavljati ili da traže saglasnost da obavljaju dve funkcije", rekao je on i dodao da je Agencija potom dužna da odgovori u roku od mesec dana, ali pošto se radi o delikatnom pitanju, reagovaće se u roku od nekoliko dana po prijemu zahteva.

Извор[уреди]