O dijalogu Beograda i Prištine krajem septembra

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da će se o nastavku dijaloga Beograda i Prištine razgovarati u septembru.

„O toj temi još nije bilo razgovora. Spremnost za dijalog smo pokazali, ali o toj temi će se očigledno razgovarati krajem septembra“, kazao je Dačić novinarima posle razgovora sa italijanskim ministrom spoljnih poslova Đuliom Tercijem.

Dačić je rekao da će Srbija voditi politiku mira i stabilnosti u regionu, čiji je cilj rešavanje svih sporova mirnim putem i dijalogom, uključujući i nastavak dijaloga sa Prištinom.

On je rekao da je cilj Vlade Srbije nastavak evropskog puta i dobijanja datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu u Evropsku uniju.

Dačić je kazao da je od italijanskog ministra čuo da neće biti novih uslovljavanja Srbije, nakon što su saopšteni kriterijumi u decembru prošle godine.

Prema njegovim rečima Italija je jedan od najvećih zagovornika brzih evrointegracija Srbije, a kako je dodao, velika je čast što je Terci prvi strani zvaničnik koji je posetio Srbiju posle izbora nove Vlade.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg