Пређи на садржај

Oštra polemika SRS i SNS o štrajku Nikolića

Извор: Викиновости


Томислав Николић
Томислав Николић

19. април 2011.
Београд-  (Beta) - Početak sednice Skupštine Srbije u utorak je obeležila oštra polemika poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) i Srpske napredne stranke (SNS) o štrajku glađu i žeđu lidera naprednjaka Tomislava Nikolića tokom koje su radikali izrazili sumnju u Nikolićev štrajk.

U okviru vremena za postavljanje pitanja, poslanica SRS Vjerica Radeta kazala je da je Nikolićev štrajk glađu i žeđu „farsa“, da to znaju svi građani Srbije i da je Nikolić otišao u bolnicu da se „izležava i pravi komediju“, dok je poslanik SNS Dragan Šormaz naveo da „građani znaju šta se dešava u bolnici i da je situacija kritična“.

Radeta, koja je za Nikolića kazala da je „cirkuzant koji se izležava pred kamerama i glumi štrajk“, navela je da su svi, pa i oni u SNS shvatili da je zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić „nasankao“ Nikolića jer želi „da ga se što pre politički otarasi“.

Prema njenim rečima, Nikolić svaki dan izgleda sve „bucmastije jer ga očigledno dobro hrane i poje“ i da se SNS bavi ubeđivanjem da Nikolić ne prima infuziju.

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS-a Aleksandar Martinović pročitao je, kako tvrdi, medicinske nalaze za koje je rekao da ukazuju da je Nikolićevo stanje dobro.

Šormaz je ocenio da nazvati štrajk glađu i žeđu Tomislava Nikolića farsom više govori o onima koji to kažu i da je situacija „ozbiljna i nije za takve vrste komentara“, i optužio medije za koje je rekao da su pod kontrolom potpredsednika DS Dragana Đilasa da se trude da banalizuju ceo slučaj.

Posle polemike, parlament je počeo raspravu o amandmanima na predložene finansijske zakone.

Извор[уреди]