Očekuju se dobri rezultati u maratonu

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

17. април 2010.
BEOGRAD, 17. aprila 2010. (Beta) - Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je u subotu da veruje da će predstojeći maraton biti odlično organizovan i da se nada da će biti postignuti dobri rezultati.

U nedelju u 10 sati počinje 23. beogradski Tajm fors maraton, a pet minuta kasnije Trka zadovoljstva. "Verujem da je će ovo 23. izdanje Beogradskog maratona, bez obzira na neke druge poteškoće koje postoje u gradu, funkcionisati kako treba i kako je pripremljeno. Bitno je da u tehničkom smislu bude dobro organizovan, jer je to pozivnica svima koji žele da učestvuju", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima, očiglrdno je da se grad trudio i da se svakodnevno vidi da se uređuje trasa maratona. "Ubeđeni smo da će opet lepa slika iz Beograda otići u svet. Nažalost, neki od ljudi koji je trebalo da dođu neće stići. To neće ugroziti organizaciju događaja i njegov kvalitet. Elitni takmičari iz Kenije doći će preko Istanbula, a ne preko drugih destinacija kako je ranije bilo planirano", rekao je Nikolić.

Promoter ovogodišnjeg maratona je Poljak Marijan Voronjin, koji je 1984. istrčao 100 metara za manje od 10 sekundi i postao najbrži beli atletičar. On je pokušao da dođe avionom, ali zbog zastoja u aviosaobraćaju došao je automobilom. On je istakao da se raduje što će biti deo ove manifestacije i da je u Beogradu među prijateljima.


Извор[уреди]