Nušićevi dani od 4. do 17. aprila u Smederevu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. март 2011.
BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Tradicionalna kulturna manifestacija "Nušićevi dani", koja obuhvata i pozorišni festival posvećen komediografskom delu Branislava Nušića (1864-1938), biće održana od 4. do 17. aprila u Smederevu, najavili su organizatori.

U glavnom festivalskom programu biće izvedeno šest predstava u izboru teatrologa Dragane Čolić Biljanovski, koja je na konferenciji za novinare u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu rekla da će smederevska publika pored domaćih biti u prilici da pogleda i dve predstave pozorišta iz regiona.

Festival će 11. aprila otvoriti dramski pisac Stevan Koprivica, a potom će biti izvedena i prva takmičarska predstava - "Put oko sveta" Branislava Nušića, u režiji Juga Radivojevića, rađena u produkciji Kruševačkog pozorišta i Festivala "Dani komedije" iz Jagodine.

Za festivalske nagrade takmičiće se i Narodno pozorište iz Tuzle, čiji će ansambl izvesti Nušićevu "Gospođu ministarku" u postavci Sulejmana Kupusovića, kao i ansambl Narodnog pozorišta iz Bitolja koji će izvesti Nušićevog "Pokojnika" u režiji Ljupča Georgijevskog.


Извор[уреди]