Novogodišnje zagrevanje u Stepi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. decembar 2013.
Beograd-  (PRobjave) - Građevinska direkcija Srbije organizovala je proslavu Nove godine za najmlađe stanovnike naselja Stepa Stepanović na Voždovcu.

Više od stotinu mališana okupilio se sinoć u centru naselja na platou ispred svog vrtića kako bi okitili novogodišnju jelku i družili se sa vršnjacima iz naselja. Svi ukrasi na jelci izrađeni su od eko-materijala, a napravili su ih mališani iz vrtića u okviru svojih kreativnih radionica. Ideja Građevinske direkcije Srbije i PU Čika Jova Zmaj bila je da se deca kroz igru i zajednički rad druže i razviju kreativnost. Starija grupa dece izvela je novogodišnju predstavu za svoje drugare iz naselja, posle čega su upaljeni lampioni na velikoj novogodišnjoj jelci ispred vrtića.

Zašto je Stepa više od kvadrata? Zato što tu žive dobre komšije koje se druže, zajedno odrastaju i spremni su da pomognu drugima...

Novogodišnji praznici su prilika da se setimo dece kojoj je potrebna naša podrška: Kompanija Polimark je obezbedila pakete namirnica za Materinski dom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Roditelji dece iz naselja Stepa Stepanović su se, takođe, odazvali inicijativi i pripremili 100 paketa sa garderobom, igračkama i slatkišima za Materiniski dom u u Zvečanskoj ulici. Na priredbi je organizovana i humanitarna prodajna izložba čestitki koju su napravila deca iz vrtića.

Vrtić "Leptirić" je prva predškolska ustanova otvorena u naselju Stepa Stepanović u novembru ove godine. U toku su projekti izgradnje još jednog vrtića i jedne škole. U naselju Stepa Stepanović izgrađeno je 4.616 stanova. Očekuje se da će naselje imati oko 13 hiljada stanovnika.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg