Novinar Ivan Ivačković ide u bubnjare i svira na Bir festu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. август 2009.
Beograd-  (Beta) Novinar Ivan Ivačković, autor knjige o "Roling Stonsima", predstavio je u sredu, mini koncertom u zgradi Radio Beograda, svoj rok bend "Spenks" (The Spanks) u kojem svira bubnjeve i s kojim će 14. avgusta svirati na Beogradskom festivalu piva.

"Spenks" su nastupili u kamenoj sali Radio Beograda pred publikom sastavljenom od novinara, i veoma žustro izveli pet svojih autorskih kompozicija čije je tekstove na engleskom jeziku otpevala basistkinja Gaga Li.

Prema rečima Ivačkovića, grupa "Spenks" će "možda sutra napisati i nekoliko pesama na srpskom, ili španskom ili italijanskom", i ne ograničava sebe jezikom zemlje u kojoj je nastala. Do kraja godine, dodao je, ovaj trio će izdati maksi singl sa četiri-pet kompozicija a 2010. i ceo album.

Ivačković, koji je karijeru izgradio kao rok kritičar, rekao je da je bubnjeve svirao u mladosti i da ih je ostavio kada ga je uhvatila "novinarska groznica". "Sa mnom kao novinarem je gotovo, bubnjevi su druga polovina mog života", dodao je on.


Извор[уреди]