Пређи на садржај

Novi svetski rekord je postavljen

Извор: Викиновости

14. oktobar 2014.
(PRobjave) - Poznati nemački vozač, Rainer Zietlow i ekipa Challenge4 postavili su novi svetski rekord prešavši put dug 17.752 kilometra od Severnog rta u Norveškoj do rta Agulhas u Južnoj Africi za 21 dan i 16 sati. U ovoj avanturi, koju su započeli 21. septembra u Norveškoj, tročlana ekipa prošla je kroz Srbiju u noći između 22. i 23. septembra.

Na putu ka svetskom rekordu, ekipa Challenge4 susrela se sa brojnim izazovima. Tročlana ekipa je u Tanzaniji doživela manju nezgodu, u kojoj nije bilo povređenih, ali je automobil pretrpeo znatna oštećenja. Uprkos prinudnom pauziranju od 13 dana kako bi popravili automobil, Rainer Zietlow i ekipa uspeli su da obore rekord od 28 dana koji je postavljen još 1984. godine. Put dug preko 17.000 kilometara ekipa je prešla za osam dana i 10 sati, ako se izuzme vreme provedeno u Tanzaniji. Ova ekipa koristila je samo jedan komplet Goodyear-ovih pneumatika Wrangler HP i zahvaljujući njima bez poteškoća savladala najzahtevnije terene i ekstremne vremenske uslove.

- Bili smo opremljeni izvanrednom opremom koja je celim putem od Norveške do Južne Afrike garantovala potpun uspeh. Prošli smo kroz razna klimatska područja i suočavali se sa čitavim spektrom različitih uslova na putu i time naš Touareg i Goodyear-ove pneumatike izlagali ekstremnim testovima. I jedan i drugi su ispunili naša očekivanja i dokazali svoj kvalitet i izdržljivost, izjavio je Rainer Zietlow. Zietlow će za "dečja SOS sela" u Zambiji i Sudanu u dobrotvorne svrhe dati 3.550 eura, a Goodyear je obećao da će da udvostruči iznos koji će u te svrhe pokloniti ovaj vozač.


Извор[уреди]