Novi koncept reformi može doneti samo novi politički pokret

Извор: Викиновости


8. decembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - U prostorijama Socijaldemokratskog saveza održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili Nebojša Leković, predsednik SDS i potpredsednici SDS dr Danica Grujičić, mr Svetozar Krstić i dr Hristos Aleksopulos, novi član Socijaldemokratskog saveza.

Predsednik Socijaldemokratskog saveza istakao je da novi koncept reformi može doneti samo novi politički pokret i da Socijaldemokratski savez ima programsku platformu koja sadrži konkretna rešenja u različitim oblastima, čija će realizacija pozitivno uticati na životni standard naših građana i opšte prilike u društvu.

Na konferencije je objavljeno da je Hristos Aleksopulos, čelni čovek Socijaldemokratske partije Rasima Ljaljića za region Pomoravlja i predsednik Opštinskog odbora SDP Ćuprija pristupio Socijaldemokratskom savezu.

Hristos Aleksopulos je kao razlog napuštanja Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića i prelazak u SDS naveo sledeće: "Obzirom da sam po nacionalnosti Grk, Srbin pravoslavac po ubeđenju, želeo sam da svojim angažovanjem u partiji koja se bavi zaštitom manjina i socijalno ugroženih dam doprinos tom procesu i usvajanju evropskih načela.

Sve moje ljudske, profesionalne i materijalne resurse sam stavio na raspolaganje partiji. U početki zastupali smo dogovorena načela i delovali smo na lokalu upravo kao što je i dogovoreno. Međutim u poslednje vreme se sve značajno promenilo. Ne dozvoljava mi se da osveštam prostorije Stranke koje sam ustupio Stranci. Nije mi dozvoljeno u Stranci slavimo Slavu. Za mene, koji sam hrišćanin i koji se zalažem za toleranciju i razumevanje, to nije bilo prihvatljivo.

Sledeći šok za mene bio je zahtev da u srcu Pomoravlja zagovaram izgradnju džamije. To ne bi bio problem ako bi sve veroispovesti imale iste uslove, a nemaju ih.

Kada sam okupljao ljude za II konferenciju SDP-a u Beogradu preporučeno mi je da uopšte ne dovodim Rome. Kao pripadnik stranke koja se najglasnije zalaže za toleranciju i ravnopravnost sve to je za mene bio ogroman šok, koji nisam mogao da prevaziđem.

Ja se ne odričem socijaldemokratskih ideja i zaštite manjina i ugroženih, tako da ću od sada nastaviti da delujem i radim u Socijaldemokratskom savezu koji afirmiše i sprovodi ideje socijaldemokratije i zaštite ugroženih i obespravljenih".

Socijaldemokratski savez učestvovaće na sledećim izborima, pod sloganom Jedini izbor!

Извор[уреди]