Novi francuski cirkus 31. jula na Belefu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

27. јул 2010.
BEOGRAD, 27. jula 2010. (Beta) - Predstava "Urban Rabbits" francuskog Nacionalnog centra za cirkusku umetnost biće premijerno izvedena 31. jula na Ušću, u okviru Beogradskog letnjeg festivala (Belef), najavili su organizatori.

"Urban Rabbits" je diplomska predstava 21. klase studenata Nacionalnog centra za cirkusku umetnost Francuske, koju je režirao mađarski reditelj Arpad Šiling.

"Predstava je inovativna, kako u kontekstu klasičnog cirkusa, tako i u kontekstu savremenog teatra. Reč je o pravom pozorišnom komadu zasnovanom na crticama iz života samih artista", rekla je u utorak na konferenciji za novinare u Francuskom kulturnom centru u Beogradu urednica programa muzičke agencije "Jugokoncert" Jelena Janković.

Artisti vladaju klasičnim cirkuskim veštinama, ali su, ujedno, vrsni muzičari, plesači i glumci. "Francuski cirkus je društveni fenomen koji je nastao pre više od 20 godina. Umetnici su se oslanjali na tradicionalne cirkuske veštine, ali su u svoje nastupe počeli da uvode i muziku, ples i pozorište", rekla je ataše za kulturu u Ambasadi Francuske u Beogradu Sofi Barde.


Извор[уреди]