Nove pesme Discipline traju duže na CD-u

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. јул 2011.
BEOGRAD, 20. jula 2011. (Beta) - Kultna alternativna grupa "Disciplina kičme", pored kraće internet verzije, novi album "Uf!" objavila je u dužoj verziji na CD-u za PGP RTS, saopštila je u sredu koncertna i diskografska kuća "Odličan hrčak".

Vođa beogradske "Discipline kičme", basista i pevač Dušan Kojić-Koja kaže da je razlika u tome što u besplatnoj MP3 verziji albuma dostupnoj preko strane exitmusic.rs pesme traju između tri i četiri minute, "dok su na CD-u u svojoj pravoj dužini, između šest i devet minuta".

"To nam je i bila ideja vodilja pri snimanju albuma: odsvirali smo sve strofe i refrene u prva četiri minuta, da bi se kasnije otisnuli u neobuzdani džem sešn", kaže Kojić.

"Grupa je potpisala ugovor sa 'Kroacija rekordsom' (Croatia Records) i CD će se licencno pojaviti i na teritoriji Hrvatske i Slovenije. Do kraja leta 'Odličan hrčak' odštampaće album na vinilu, tako da će posle 15-ak godina jedan album 'Discipline' ponovo biti objavljen kao gramofonska ploča", piše u saopštenju.


Извор[уреди]