Novak Đoković posetio vrtić u Smederevu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести из УНИЦЕФ-а
Логотип Уницефа

УНИЦЕФ

26. септембар 2011.
Смедерево/ Србија (Beta) - Nacionalni ambasador UNICEFA i prvi teniser sveta, Novak Đoković, u utorak je posetio decu u smederevskom vrtiću Pčelica, igrao se sa njima dva sata i podelio deci poklone.

Predškolska ustanova Naša radost je ustanova za inkluzivno predškolsko obrazovanje.

Posetom vrtiću DJoković je počeo ambasadorsku misiju u UNICEF-u koja će mu, kako je naveo, omogućiti da se aktivno bori za prava deteta i promoviše značaj obrazovanja u ranom detinjstvu.

„Ono što sam naučio u ranom detinjstvu i dalje ima ogroman uticaj na moj život. Imao sam sreću i privilegiju da imam dobar početak u životu i šansu da razvijam svoj talenat. Nažalost, takav početak života nemaju sva deca“, rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, predškolski programi su od suštinskog značaja jer maloj deci daju maksimalne mogućnosti za uspeh u kasnijem obrazovanju i daju im pobedničku startnu poziciju.

UNICEF je 29. avgusta imenovao Novaka Đokovića za nacionalnog ambasadora u Srbiji. U toj ulozi, Đoković će podržati rad UNICEF-a u oblasti ranog razvoja dece i inkluzivnog predškolskog obrazovanja.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg