Nova mašina u fabrici duvana u Senti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. novembar 2012.
Senta/ Srbija (Beta) Kompanija Japan tabako internešnl (Japan Tobaco International - JTI) Srbija pustila je u ponedeljak u rad novu mašinu za sušenje duvana u svojoj fabrici u Senti, koja je deo ovogodišnje investicije u vrednosti 40 miliona dolara.

Kako su kazali u JTI, nova mašina omogućiće povećanje kapaciteta za pripremu i sušenje duvana za 20 odsto.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić, koji je prisustvovao puštanju u rad nove mašine, kazao je da će ta investicija doprineti daljem zapošljavanju u proizvodnji duvana i cigareta.

On je podsetio da 600 ljudi, među kojima su zaposleni i kooperanti, ima sigurne prihode od proizvodnje Fabrike duvana u Senti.

Plan Vlade Srbije je, prema rečima Dinkića, da pomogne kooperantima i drugim poljoprivrednicima u navodnjavanju njiva, što može da poveća prinose dva do tri puta.

On je kazao da se u Fabrici duvana u Senti vidi drastična promena od 2006, kada je postala vlasništvo kompanije JTI, koja je u fabriku uložila 140 miliona dolara.

Dinkić je istakao da ga raduju prognoze rukovodstva Fabrike duvana u Senti da će ove godine izvesti duvan i cigarete u vrednosti od 35 miliona dolara. U 2011. fabrika je izvezla duvan za 11 miliona dolara.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg