Novčano kažnjeno 18 igrača i KK Hemofarm

Извор: Викиновости

17. јун 2010.
Beograd, (Beta) - Direktor košarkaške Superlige Tihomir Bubalo kaznio je u četvrtak novčano 18 igrača Partizana i Hemofarma zbog učešća u tuči na drugoj utakmici finala plej ofa, kao i košarkaški klub Hemofarm zbog incidenata u gledalištu, rečeno je agencija Beta.

Bubalo je Beti rekao da su igrači Partizana Aleksandar Marić i Aleksandar Rašić, kao i igrači Hemofarma Raško Katić i Goran Jagodnik kažnjeni sa po 1.000 bodova, odnosno 85.000 dinara, jer svaki bod vredi 85 dinara. Po sedam igrača Hemofarma i Partizana kažnjeno je sa po 500 bodova, odnosno sa po 42.500 dinara. Tu kaznu platiće igrači Partizana Stefan Sinovec, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Petar Božić, Slavko Vraneš, Aleksandar Mitrović i Branislav Đekić. U Hemofarmu će bez 42.500 dinara ostati Bogdan Obrenović, Milan Mačvan, Marko Šutalo, Danilo Anđušić, Miloš Borisov, Boban Marjanović i Uroš Petrović. Košarkaški klub Hemofarm moraće da plati i 1.000 bodova, odnosno 85.000 dinara zbog incidenata u gledalištu, odlučio je Bubalo.

Košarkaši beogradskog Partizana pobedili su u sredu uveče u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu. Partizan je poveo sa 2:0 u seriji, a ako pobedi u trećem meču u petak u Beogradu, osvojiće i devetu uzastopnu titulu prvaka.

Извор[уреди]