Nominacije za Zlatne globuse

Извор: Викиновости15. децембар 2009.
BEVERLI HILS, 15. decembra 2009. (Beta-AP) - Film o eri recesije "Up in the Air" dobio je šest nominacija za Zlatne globuse, pored ostalog za najbolju dramu i najboljeg glumca. Za nagradu za najbolju dramu nadmetaće se i naučnofantastični film "Avatar", priča o ratu u Iraku "The Hurt Locker", saga o Drugom svetskom ratu "Prokletnici" i drama o Harlemu "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire".

Mjuzikl "Devet" ima pet nominacija, uključujući onu u kategoriji najbolji mjuzikl/komedija, u kojoj će se za nagradu nadmetati i ljubavni film "(500) Days of Summer", komedija o momačkoj večeri "Mamurluk u Vegasu" i dva filma sa Meril Strip, "It's Complicated" i "Džuli i Džulija".

Nominacije za najboljeg glumca u drami dobili su Džordž Kluni za "Up in the Air", Džef Bridžiz za "Crazy Heart", Kolin Fert za "A Single Man", Morgan Friman za "Invictus" i Tobi Megvajer za "Brothers". Meril Strip je dobila dve nominacije za najbolju glumicu u mjuziklu/komediji, za filmove "Džuli i Džulija" i "It's Complicated". I Sandra Bulok ima dve nominacije, za najbolju glumicu u drami "The Blind Side" i za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu, u filmu "Veridba". Za Zlatni globus za najbolju glumicu u drami takmičiće se i Emili Blant za film "Mlada Viktorija", Helen Miren za "Poslednju stanicu", Keri Maligan za "An Education" i Gabori Sidibe za "Precious". Zlatni globusi biće dodeljeni 17. januara.


Извор[уреди]