Noć muzeja 14. maja u 60 mesta u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. април 2011.
BEOGRAD, 13. aprila 2011. (Beta) - Manfestacija Noć muzeja, u okviru koje će u 60 mesta u Srbiji i na 65 lokacija u Beogradu biti organizovane noćne posete muzejima, biće održana 14. maja od 18 časova do 2 časa ujutru, najavlili su u sredu organizatori.

Oni su na konferenciji za novinare u Beogradu predstavili program manifestacije u Novom Sadu, Kragujevcu, Subotici i Beloj Crkvi, dok će detaljan program u manifestacije u glavnom gradu biti najavljen 5. maja.

Direktorka manifestacije "Noć muzeja" Ana Jovanović rekla je da će u Beogradu u sedam zona, posetiocima biti predstavljeno kako su izgledale maske i maskenbali nekada, kako izgledaju sada i kako će izgledati u buduićnosti.

Predstavnica organizatora iz Novog Sada Goranka Jednak Maksimović rekla je da će u tom gradu "Noć muzeja" biti u znaku Venecijanskog bijenala, na kome će ove godine prvi put učestvovati Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

Noć muzeja, koja se ove godine organizuje osmi put, biće održana 14. maja i u 40 zemalja u Evropi, a u Srbiji će publika imati prilike da pogleda izložbe koje su postavljene u saradnji sa 160 kulturnih institucija iz zemlje.


Извор[уреди]