Nivo Dunava i Save kod Beograda u porastu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јун 2010.
Srbija -  (Beta) - Nivo Dunava i Save u Beogradu je u porastu, a nivo Save kod Šapca gde je još na snazi vanredna odbrana od poplava u stagnaciji, saopštio je u nedelju Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nivo Save kod Šapca je u stagnaciji i iznosi 486 centimetara, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a konstantno su u obilasku terena.

U selima Majur i Mrđenovci završene su intervencije crpljenja vode, a u selu Provo se nadgleda stanje odbrambenog nasipa, navodi se u saopštenju.

U opštini Negotin, u selu Radujevac stanje je nepromenjeno i nivo Dunava je i dalje 600 centimetara.

U opštini Sombor, u mestu Kljajićevo, vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora završile su intervencije na ispumpavanju vode oko stambenih i ekonomskih objekata.

U Beogradu se beleži povećanje nivoa Dunava i Save. Nivo Save trenutno je 554 centimetara, a Dunava kod Zemuna 601 centimetara, pa je i dalje na snazi redovna odbrana od poplava.

Kako je navedeno, najniža tačka je na prostoru ispod Nebojšine kule, na Ušću, gde je preventivno zatvoren pružni prolaz za putnička vozila.

Nivo vodostaja Dunava kod Pančeva beleži blagi porast i od jutros iznosi 586 centimetara. Blagi porast nivoa vodostaja zabeležen je i na reci Tamiš kod Pančeva gde je juče uvedena redovna odbrana od poplava, dodaje se u saopštenju.

Извор[уреди]