Nilski konj pobegao iz zoo-vrta

Извор: Викиновости12. јануар 2010.
POGORICA, 12. januara 2010. (Beta-AP) - Nilski konj pobegao je u utorak iz poplavljenog privatnog zoo-vrta u crnogorskom turističkom kompleksu Plavnica i svojom pojavom više nego iznenadio lokalno stanovništvo.

Ženka nilskog konja po imenu Nikica pobegla je kada je vrt na obali Skadarskog jezera zbog obilnih padavina poplavljen i kada je nivo vode u njenom kavezu porastao toliko da je mogla da prepliva vrh ograde. Nilski konj star 11 godina stigao je do sela Plavnica, po čijim se ulicama šetao u utorak posle podne.

"Kada sam izašao iz kuće da nahranim kravu, ugledao sam nilskog konja kako stoji ispred štale. Mislio sam da ludim", ispričao je seljanin Nikola Radović. Vlasnik zoo-vrta Dragan Pejović kazao je da će morati da sačeka da nivo vode opadne kako bi pokušao da uhvati odbeglu životinju. "Naravno, nećemo moći da je vratimo dok se voda ne povuče", kazao je Pejović. Iako su nilski konji poznati kao jedne od najopasnijih životinja u Africi, Pejović je ocenio da "nema nikakvog razloga za paniku". "Naš nilski konj je miroljubiva i pitoma životinja", rekao je vlasnik zoo-vrta i dodao da je Nikica devet godina živela u vrtu, zbog čega lokalno stanovništvo nije imalo nikakvih problema.


Извор[уреди]