Nikolić zatražio podršku SB za budžet i poljoprivredu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je u utorak od direktorke Svetske banke za Srbiju Džejn Armitidž podršku te finansijske institucije za razvojne projekte u oblasti poljoprivrede i energetike, kao i podršku budžetu Srbije, kako bi zemlja mogla dobiti na vremenu da popravi stanje u svojoj privredi.

Kabinet predsednika je nakon sastanka u Beogradu saopštio da je Nikolić u ragovoru sa Armitidž istakao da je „Srbija danas visoko zadužena zemlja, sa brojnim ekonomskim problemima, ali da će osnovni cilj novih vlasti biti da promene takvo stanje i da u Srbiji počne da se radi i proizvodi“.

Nikolić je kazao i da „Srbija mora postati država u kojoj će vladati pravo i pravda“ i najavio obračun države sa kriminalom i korupcijom.

Predsednik Srbije je rekao i „da nije bio saglasan kada je tokom mandata prethodne Vlade Srbije došlo do poremećaja odnosa sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)“, zbog čega pozdravlja najave nove Vlade o brzoj normalizaciji odnosa sa tom finansijskom institucijom.

Predstavnica SB za Srbiju Džejn Armitidž je istakla da pozdravlja stavove predsednika Republike Srbije. Ona smatra da je osnovni problem Srbije visoka nezaposlenost, a da bi se taj problem rešio potrebne su nove investicije, navodi se u saopštenju.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg